Fietsen langs de Enns

Het riviertje de Enns begint haar reis midden in de wereld van de Alpen. Een beetje klein en alleen bij hoogwater neemt de Enns een imposante dimensie aan. Op haar weg door het adembenemende landschap van de Alpen, het Dachsteinmassief aan de linkerkant en de Niederen Taueren aan de rechterkant, stroomt het riviertje door hard alpine gesteente. Het komt zelden voor dat het dal breder wordt.

In de Ennstaler Alpen, achter Admont, vindt de Enns haar doorbraak. Het hardnekkige water krijgt vrije baan door het “Gesäuse” – het sterke bruisen van de Enns in het smalle dal verklaart deze naam.

Bij de Erzberg verandert de Enns van richting en stroomt vanaf nu richting noorden. De Hoogalpen zijn gepasseerd en een reis door Oberösterreich begint. De ruwe rotsen worden afgelost door een glooiend, bosrijk gebied: het Reichraminger Hintergebirge. Het dal blijft smal tot aan het prachtige stadje Steyer. Hier stroomt het gelijknamige riviertje in de Enns. Nu wordt de rivier breder en stroomt zo verder naar Enns aan de monding van de Donau. Het is het oudste stadje in Oostenrijk. Geen wonder dat de Romeinen hier ook al waren. Het Museum Lauriacum is dan ook zeker een bezoekje waard. Overigens: het is ook een van de oudste musea in Oostenrijk.

Route & Overnachten

Vanaf de bron bij Flachauwinkl - Radstadt - Schladning - Irdning - Liezen - Admont - Hieflau - Altenmarkt - Weyer Markt - Großraming - Losenstein - Steyer - Enns aan de Donau

Lengte: ca. 250 km

Wij zijn bereikbaar in:

Nederland +31 (0)30-7011000
België +32 (0)3-8081256
Duitsland +49 (0)3941-5950971

maandag t/m vrijdag van 18:30 - 21:30 uur

Home | Contact | Colofon | © 2006-2017 - BIKE & BREAKFAST