Fietsen langs de Saale

Saale-RadwegVanuit het Fichtelgebergte in Beieren stroomt het riviertje de Saale door de deelstaten Beieren, Thüringen en Saksen-Anhalt. De route kent met name in Beieren een aantal steile stijgingen. Uw inspanningen worden echter beloont, op het vlakkere gedeelte door Thüringen bereikt u de deelstaat Saksen-Anhalt. Voor wijnliefhebbers komt nu een waar kleinood!

Een bezienswaardigheid op de route zijn de Saalfelder 'Feengrotten'. De druipsteengrotten behoren tot de mooiste in Duitsland. In het kleine stadje Kahla wordt het gelijknamige prachtige porselein gemaakt.

In één van de kleinste wijnbouwgebieden van Duitsland, Saale-Unstrut vindt u verrukkelijke wijnen in een uniek landschap. Brengt u in Jena een bezoekje aan de botanische tuinen.

Bij Naumburg heeft u de mogelijkheid langs de Unstrut richting Nebra te fietsen.

In de stad Halle, waar de componist Händel in 1685 werd geboren, vindt u naast het Händelmuseum ook het chocolademuseum van Halloren. De Hallorenkugeln - een soort bonbon - zijn een waar genot voor chocoladeliefhebbers. De Saale-Radweg eindigt bij het plaatsje Barby in de Elbe. Hier heeft u ook weer aansluiting op de fietsroute langs de Elbe.

Route & Overnachten

Hof - Saalfeld - Kahla - Jena - Naumburg - Halle - Bernburg - Calbe - Barby

Lengte: ca. 407 km

Wij zijn bereikbaar in:

Nederland +31 (0)30-7011000
België +32 (0)3-8081256
Duitsland +49 (0)3941-5950971

maandag t/m vrijdag van 18:30 - 21:30 uur

Home | Contact | Colofon | © 2006-2017 - BIKE & BREAKFAST