Fietsen langs de Elbe

De Elbe is niet alleen een van de grootste rivieren in Duitsland. Het is ook een van de mooiste rivieren. De fietsroute langs de Elbe is mede daardoor een van de populairste fietsroutes in Duitsland.

 

Ontdek de schoonheid van de rivier tijdens een tocht vanuit Tsjechië grens naar de Noordzee. Meteen een landschappelijk highlight beleef je in de ‘Sächsichse Schweiz’ – een natuurgebied aan de Duits-Tsjechische grens bestaande uit bizarre rotsformaties. Geniet van imposante monumenten zoals de heropgebouwde Frauenkirche en de Semperopea in Dresden. Je fietst door Meißen, de stad waar het bekende porselein met de gekruiste zwaarden vandaan komt.

 

Fiets ook meteen in de voetsporen van de reformatie. Je komt door Torgau, de stad waar Katharina von Bora – de vrouw van Maarten Luther – in 1552 overleed en werd bijgezet. Je komt door de Lutherstadt Wittenberg, de stad waar de reformator Luther in 1517 zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkerk sloeg.

 

Je ontdekt Dessau, de stad waar de architectuur en design van Bauhaus bekend werd. Het restaurant Kornhaus net buiten Dessau, in een bocht van de Elbe gelegen, is hiervan een goed voorbeeld. Geniet tijdens een korte pauze van de tijdloze architectuur.

 

Fiets door Magdeburg, de hoofdstad van de deelstaat Saksen-Anhalt. Een opzienbarend bouwwerk is de Groene Citadel – die eigenlijk roze is. Direct aan de Elbe staat de imposante Dom van Magdeburg. Hier ligt keizer Otto I met zijn vrouw Editha begraven.

In Nedersaksen kom je door Hitzacker, de plaats waar prins Claus werd geboren. Via de havenstad Hamburg langs de Elbe naar Cuxhaven aan de Noorzee. Op dit stuk zie je hoe de rivier een waterweg voor grote zeeschepen met de meest exotische thuishavens en bestemmingen wordt.

 

 

Kortom: fietsen langs de Elbe is fietsen door een fantastisch landschap en langs cultureel erfgoed.

 

Route & Overnachten

Praag - Mělník (ca. 54 km / Moldau) - Litoměřice (ca. 44 km) - Ústí nad Labem (ca. 27 km) - Bad Schandau (ca. 47 km) - Königstein - Heidenau - Dresden (ca. 43 km) - Meißen (ca. 26 km) - Riesa (ca. 26 km) - Torgau (ca. 51 km) - Lutherstadt Wittenberg (ca. 65 km) - Dessau (ca. 35 km) - Schönebeck (ca. 65 km) - Magdeburg (ca. 18 km) - Tangermünde (ca. 74 km) - Havelberg (ca. 54 km) - Wittenberge (ca. 34 km) - Hitzacker (ca. 70 km) - Lauenburg (ca. 55 km) - Hamburg (ca. 48 km) - Glückstadt (ca. 68 km) - Cuxhaven (ca. 60 km)

Lengte: ca. 860 km

Met de Trein

Met de trein naar het begin van de route? Met NSInternational.nl naar station Praha Hlavni Nadrazi

trein

Fietsrouteboekjes en Kaarten


Fietsvakanties

Langs de Elbe vanaf de Moldau

Praag - Dresden | ca. 233 km

Individueel

🕒 - 8 dagen

🚴 - niveau 1 (eenvoudig)

- eigen vervoer

Langs de Elbe in Midden-Duitsland
Dresden - Maagdenburg | ca. 279 km

Individueel

🕒 - 7 dagen

🚴 - niveau 1 (eenvoudig)

- eigen vervoer


Bike & Breakfast - Fietsportaal voor Europa

© 2006-2018 | Bike & Breakfast | ✆ +31 (0)30 7011000contact | colofon | privacy