Fietsen langs de Donau

Fietst u van de bron van de Donau in Donaueschingen naar Passau. Door de goede fietswegen langs de nog kleine Donau is de route ook geschikt voor families met kinderen. Ontdekt u onderweg de vele bezienswaardigheden. Duitsland is het land met de meeste soorten brood.

 

Ontdekt u de vele soorten en wetenswaardigheden rondom het brood in het Museum für Brotkultur in Ulm. Beleeft u het UNESCO-Werelderfgoed in Regensburg. De stad is in de waarste zin van het woord de meest romantische stad van Duitsland. De vele Romaanse, maar ook gotische woonhuizen kennen boven de Alpen geen vergelijkbaar voorbeeld. De eenvoudige middeleeuwse architectuur is nog origineel te beleven.

 

In Passau vindt een bijzonder natuurschouwspel plaats. Aan de voet van de vesting Niederhaus stroomt de Ilz van links in de Donau. Kort daarop komt van rechts de Inn in de Donau. Het water van de Inn, welke uit de Alpen komt, is groen, het water van de Donau blauw en het water van de Ilz is zwart, gekleurd door het veengebied waar het water vandaan komt. Voordat het water samenvloeit stroomt hier over een lang stuk de drie kleuren water naast elkaar.

Over de grens fietst u op het populairste gedeelte van de Donau. De route tussen Passau en Wenen. Neemt u de tijd voor de interessante steden onderweg.

Route & Overnachten

Donaueschingen - Fridingen (ca. 52 km) - Sigmaringen (ca. 41 km) - Ehingen (ca. 68 km) - Ulm (ca. 33 km) - Dillingen (ca. 58 km) - Donauwörth (ca. 36 km) - Ingolstadt (ca. 63 km) - Bad Gögging/Kelheim (ca. 36/53 km) - Regensburg (ca. 53/36 km) - Straubing (ca. 55 km) - Deggendorf (ca. 35 km) - Passau (ca. 63 km) - Haibach-Schlögen (ca. 43 km) - Linz (ca. 55 km) - Grein (ca. 59 km) - Melk (ca. 48 km) - Krems (ca. 36 km) - Tulln (ca. 45 km) - Wenen (ca. 40 km)
Lengte: ca. 919 km


Bike & Breakfast - Fietsportaal voor Europa

© 2006-2018 | Bike & Breakfast | ✆ +31 (0)30 7011000contact | colofon