Fietsen langs de Moezel

Fietsen langs de Moezel is fietsen tussen wijngaarden en water. U komt langs Nancy en Metz in Frankrijk en slingert op het Duitse gedeelte van Perl naar Koblenz richting de Rijn.

Het eerste gedeelte van de fietsroute langs de Moezel in Frankrijk kent een paar rasaante afdalingen, maar over het algemeen verloopt de route door een vlakker landschap langs het water en verschillende, gezellige wijndorpjes. Plant u deze zeker in tijdens uw fietsroute.

Op vele wijngaarden biedt de Winzer ook een heerlijke maaltijd aan in de zogenaamde "Strausswirtschaft".

Fietst u langs het bekende Bernkastel-Kues en door de Jugendstilstad Traben-Trarbach. Hoog boven de Moezel tronen verschillende burchten en kastelen. Bezoekt u ook de prachtige monumenten langs de Moezel, zoals de bekende Reichsburg in Cochem.

In Koblenz wacht het bekende 'Deutsche Eck', waar de Moezel en de Rijn één worden. Van hieruit kijkt u op de "Festung Ehrenbreitstein". Brengt u een bezoekje aan vesting voor u de stad verlaat. De rondleidingen zijn interessant en vertellen veel over het Frans-Duitse verleden van de stad Koblenz en de Moezel.

Route & Overnachten

Bussang (F) - Perl - Trier - Bernkastel-Kues - Cochem - Koblenz

Lengte: ca. 545 km


Fietsvakanties

De Moezel - Klassiek
Trier - Koblenz | ca. 200 km

Individueel

🕒 - 7 dagen

🚴 - niveau 1 (eenvoudig)

- eigen vervoer

De Moezel - Klassiek
Trier - Koblenz | ca. 200 km

Individueel

🕒 - 7 dagen

🚴 - niveau 1 (eenvoudig)

- trein


Bike & Breakfast - Fietsportaal voor Europa

© 2006-2018 | Bike & Breakfast | ✆ +31 (0)30 7011000contact | colofon | privacy